top of page

Ηλεκτροθεραπεία- Τι είναι τελικά η ηλεκτροθεραπεία;


Ηλεκτροθεραπεία είναι η εφαρμογή του ηλεκτρικού ρεύματος στους ιστούς για θεραπευτικούς σκοπούς. Ανάλογα με την συχνότητα του ρεύματος, το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίζεται σε κατηγορίες! Στον τομέα της αισθητικής, το πλέον αποτελεσματικό ρεύμα είναι το εναλλασσόμενο (φαραδικό) ρεύμα. Με αυτό επιτυγχάνουμε την σταδιακή αποδόμηση του λιπώδους ιστού, μέσω της τοπικής άσκησης των μυών της περιοχής. Έτσι, καταπολεμούμε αποτελεσματικά την παχυσαρκία και το τοπικό πάχος. Στατιστικά, με την ορθή εφαρμογή της ηλεκτροθεραπείας φθάνουμε σε μείωση έως και 8.5 κιλών μετά από 8 εβδομάδες, κατά μέσο όρο. Παράλληλα, η ηλεκτροθεραπεία με εναλλασσόμενο ρεύμα βελτιώνει σημαντικά την σωματική κατάσταση και αντοχή των ατόμων! Είναι ιδανική για άτομα που πάσχουν από περιφερικές αγγειοπάθειες ή εχουν ακινητοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλη μια ιδιότητα της ηλεκτροθεραπείας είναι η αναλγητικη-σπασμολυτική της δράση, καθώς βελτιώνουν την αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Επιταχύνουν, δε τον κυτταρικό μεταβολισμό μειώνοντας τα τοπικά οιδήματα.

Συνοψίζοντας η ηλεκτροθεραπεία με εναλλασσόμενο ρεύμα βοηθά στην: ● τόνωση των μυών ● βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος ● αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων ● καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του τοπικού πάχους ● καταπραΰνει τα τοπικά οιδήματα.

Γενικά, η ηλεκτροθεραπεία είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους.

Αντενδεικνυται στις εξής περιπτώσεις: ● σε περίπτωση εγκυμοσύνης ● σε άτομα με βηματοδότη ●σε άτομα με επιληψία ● σακχαρώδη διαβήτη ● δερματοπάθειες ● σκλήρυνση κατά πλάκας ● καρδιαγγειακές παθήσεις ● παθήσεις του νευρικού συστήματος.

bottom of page